Bestrijden van Ratten

Bestrijden van Ratten…

Ratten, ziektes en ander ongedierte

Heeft u ratten gesignaleerd? Bestrijden is dan uw hoogste prioriteit. Ratten dragen besmettelijke ziektes over die gevaarlijk zijn voor mensen: de ziekte van Weil, salmonella en tuberculose bijvoorbeeld. Tevens dragen ze ander ongedierte met zich mee. Zo kunnen vlooien, teken of mijten zich in de huid nestelen. Niet voor niets waren ze vroeger veroorzakers van plagen die veel slachtoffers eisten. Als ze  eenmaal gevestigd zijn in een gebied is het lastig ze zelfstandig te verjagen. De boodschap is duidelijk: Ratten bestrijden door een professionele rattenbestrijder in te schakelen is de beste oplossing.

rimdo-ongediertebestrijding-ratten-bestrijden-producten
Kieren dichten met pasta

 

Hoe voorkomt u ratten overlast?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Effectief bestrijden vergt kennis over de verschillende bestrijdingsmethodes, maar zeker ook kennis van de soorten en hun leefgewoontes. In Nederland kennen we de bruine- en de zwarte rat. Beide soorten komen oorspronkelijk uit de tropen maar zijn al sinds eeuwen in Nederland gevestigd. Hoe houdt u ze buiten de deur? Jonge ratten kunnen ruimtes binnendringen door gaten van kleiner dan 1 cm breed. Het is dus allereerst zaak om gaten in muren, deuren, wanden of vloeren te dichten. Deurborstels rondom en onder deuren helpen hierbij.

Het is uiteraard belangrijk te voorkomen dat ratten worden aangetrokken door voedselbronnen. Houdt keukens, kasten en andere opslagplaatsen voor voedsel droog en schoon en zorg ervoor dat voedsel goed afgesloten verpakt is. Ratten kunnen tevens omhoog komen uit het riool bij kapotte leidingbuizen. Regelmatig controleren of het leidingwerk in goede staat verkeerd helpt u deze nachtmerrie te voorkomen.

rimdo-ongediertebestrijding-ratten-bestrijden-bijenbekje
Bijenbekje in spouwmuuropening

 

Waaraan herkent u een rattenplaag?

Als u last heeft van ratten, is het meest duidelijke bewijs natuurlijk als u er één in uw huis, kantoor-, winkelpand of bedrijf ziet rennen. Maar ook zonder ratten te zien, kunnen ze zich in uw pand of daaromheen bevinden. Waaraan kan u dit zien? U heeft waarschijnlijk last van ratten als;

– …U krassende geluiden hoort.
– …U de uitwerpselen die ze achterlaten ontdekt.
– …U schade aan kabels en apparatuur ontdekt.
– …U opengescheurde verpakkingen van voedsel aantreft.
– …U de geur van ratten op het spoor komt, die naar muskus en ammoniak ruikt.

Ratten in huis heeft een grote negatieve invloed op het woongenot. U kunt niet meer slapen vanwege de geluiden. Rustig op de bank gaan zitten is er ook niet meer bij, uit angst dat er ineens een rat tevoorschijn komt. Bestrijden door een professionele bestrijder is dan de ultieme oplossing.

Ratten gesignaleerd? Trek tijdig aan de bel

Ratten kunnen nu eenmaal angst en onrust veroorzaken als ze gesignaleerd worden. Ook kan er schaamte optreden, omdat ze vaak worden geassocieerd met slechte hygiëne. Als u ook maar het idee heeft dat u een rattenprobleem heeft, schroom dan niet om het bestrijden aan ons over te laten. Hoewel doe-het-zelf middeltjes een voordelige manier zijn om enkele ratten te bestrijden, is het noodzakelijk professionele hulp in te schakelen bij grotere kolonies en ernstige overlast.

rimdo-ongediertebestrijding-muizenval
Controle van lokaasdoosje

 

Uw plaatselijke expert helpt u graag bij het bestrijden van ratten

De veiligste en meest efficiënte rattenbestrijdingsmethoden worden gedaan door getrainde professionals op het gebied van ongediertebestrijding. Neem contact met ons op voor een inspectie, advies of bestrijding.

Meer weten over hoe wij ratten bestrijden?

Bel 0172-508931 of stuur een e-mail voor een bestrijding