Kakkerlakken bestrijden

Bestrijden van kakkerlakken…

Welke kakkerlakken bestrijden we?

Er zijn verschillende soorten kakkerlakken. In Nederland komt de Duitse kakkerlak het meest voor. Deze kakkerlak is roodbruin van kleur en volwassen ongeveer 2,5 cm lang. Een jonge kakkerlak is zo groot als een speldenknop. Kakkerlakken houden niet van licht en laten zich overdag meestal niet zien. Ze gaan vooral in het donker op zoek naar voedsel en hebben een voorkeur voor vochtige en zoete voedingswaren. Als ze die niet vinden, dan kiezen ze voor huisstof, afval, vetdruppels, dode insecten, textiel en papier (bijvoorbeeld verpakking van etenswaren). Ook eten ze dode soortgenoten. De vrouwtjes van kakkerlakken produceren eipakketten, waar 20 tot 30 kakkerlakken uitkomen. Uit één eipakket kan dus al snel een plaag ontstaan. Niet voor niets zijn de beestjes berucht als de enige diersoort die zelfs een nucleaire winter overleven. Daarom laat u kakkerlakken bestrijden het beste over aan een professional.

De kenmerken van de Duitse kakkerlak

    • Grootte: 10 – 15 mm
    • Kleur: lichtbruin met twee zwarte strepen op het borststuk
    • Duur van ei tot volwassen dier: 2 maanden (afhankelijk van de temperatuur)
    • Voorkeursplek: donkere, warme en vochtige plekken
    • Overlast/schade: aantasting van voedsel

 

Op welke manier kunt u overlast van kakkerlakken ervaren?

Kakkerlakken zijn er vaak in grote hoeveelheden, ze planten zich snel voort. De meeste mensen vinden het eng ze in huis te hebben. Kakkerlakken gaan op zoek naar voedsel in uw woning. Aangetast voedsel is onveilig voor consumptie en moet worden weggegooid.

Zijn er risico’s voor de gezondheid?

Kakkerlakken kunnen via urine en ontlasting ziektekiemen verspreiden, waardoor voedselvergiftiging, astma en/of huidziekten kunnen ontstaan.

Kakkerlakken bestrijden en voorkomen: wat kunt u zelf doen?

Het is niet eenvoudig om kakkerlakken te voorkomen. Een goede hygiëne in en rond de keuken verkleint de kans op kakkerlakken. Het is belangrijk dat de kakkerlak geen voedsel en vocht vindt. Dit kan bijvoorbeeld door levensmiddelen in de koelkast of in goed afsluitbare voorraadbussen te bewaren en de temperatuur in huis zo laag mogelijk te houden (lager dan 20°C). Om verspreiding van en naar andere ruimten te voorkomen, kan het helpen om de kieren en naden rond cv-leidingen, vloerbedekking en aanrecht waar mogelijk te dichten met kit. Houdt u er rekening mee dat kakkerlakken onder meer via tweedehands meubilair, tassen en andere bagage in uw huis kunnen komen. Ook kunnen kakkerlakken overlopen vanuit aangelegen woningen.

Een feromonenval gebruiken

Als u last hebt van enkele kakkerlakken (ongeveer 5 tot 10), dan kunt u gebruikmaken van een val met feromonen (een chemische stof die lokkend werkt). De val bevat geen bestrijdingsmiddel en kan vrijwel overal worden gebruikt. Hiermee kunt u enkele kakkerlakken doden en een eventuele verdere verspreiding tegengaan.

Kakkerlakken bestrijden? Uw plaatselijke expert helpt u graag

De veiligste en meest efficiënte kakkerlakkenbestrijdingsmethoden worden gedaan door getrainde professionals op het gebied van ongediertebestrijding. Voorkom een plaag en schakel een professional in. Neem contact met ons op voor een inspectie, advies of bestrijding.

Meer weten over hoe wij kakkerlakken bestrijden?

Bel 0172-508931 of stuur een e-mail voor een bestrijding