Bestrijden van bedwantsen

Bestrijden van bedwantsen…

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine parasieten die leven van het bloed van mensen en dieren. Ze zijn ook wel bekend als bed bugs, bedwants en wandluis. De afgelopen jaren zien we in Nederland een toename van het aantal klachten. De bedwants komt op veel plekken voor en de aanwezigheid groeit al snel uit tot een plaag die voor grote overlast zorgt.
Bedwants besmettingen vinden voornamelijk plaats door (internationaal) reizigersverkeer. Bedwantsen worden vaak ongemerkt meegenomen na een vakantie of hotel overnachting. Bij een plaag belt u voor het bestrijden het beste een expert.

Bedwantsen overlast

Bedwantsen veroorzaken overlast doordat er, door de vele beten, rijen van rood gekleurde vlekken en bultjes op de huid ontstaan. De overlast kan verergeren wanneer ze verstoord worden tijdens het bloed zuigen op de huid, bijvoorbeeld doordat de mens zich beweegt of over de huid wrijft. Er wordt dan vaak meerdere keren gebeten. Na een beet kunnen de klachten en gevolgen binnen enkele minuten tot enkele dagen verschijnen. Daarnaast veroorzaken de beten jeuk, wat slapeloze nachten veroorzaakt. Mensen die last hebben van bedwantsen gaan door de jeuk krabben, wat snel kan leiden tot wondjes.

Bedwantsen bestrijden: hoe en wat

Zodra u heeft geconstateerd dat u last heeft van bedwantsen, kunnen wij deze voor u bestrijden. Zorg ervoor dat u bij een bedwantsenplaag in huis de besmetting zo klein mogelijk houdt. Om de besmetting niet over te brengen naar andere ruimtes, dient u zo min mogelijk spullen van de besmette ruimte naar een ander vertrek te verplaatsen. Daarbij gaat het om kleding en meubilair. Let erop dat als u gaat stofzuigen in de besmette ruimte de stofzuigerzak meteen buitenshuis weggooit. Bedwantsen zijn taaie beestjes en kunnen in stofzuigers ook in leven blijven.

Professioneel bedwantsen bestrijden

Hoe gaat een professional te werk bij bedwantsen bestrijding? Wij bestrijden ze met stoom tot 180 graden! De stoom gemixed met HPMed sanitising liquid (een op water en alcohol gebaseerde oplossing van natriummetasilicaat en natriumcarbonaat) kan gebruikt worden in de nabijheid van mens en dier.

Bedwantsen zijn erg gevoelig voor veranderingen in de temperatuur, zowel naar boven als naar beneden.

De behandeling met een stoomstraal van 180 graden dood de volwassen insecten, de nimfen en ook de eitjes.

Daarnaast kan de stoomstraal gericht worden op plaatsen waar de bedwantsen zich verstoppen, om op deze manier zelfs moeilijk bereikbare plaatsen te behandelen en ze te doden.

Bedwantsen bestrijden? Uw plaatselijke expert helpt u graag

De veiligste en meest efficiënte bedwantsenbestrijdingsmethoden worden gedaan door getrainde professionals op het gebied van ongediertebestrijding. Neem contact met ons op voor een inspectie, advies of bestrijding.

Bel 0172-508931 of stuur een e-mail voor een bestrijding